
4 idei de afaceri cu 10000 euro
Pentru un business profitabil bugetul este crucial. Sunt foarte mulți antreprenori la început de drum care au aspirații mari și care își doresc să investească într-un start-up pe care să îl ducă mai apoi pe culmile succesului, dar fără o anumită sumă este destul de dificil să pui pe picioare o afacere echitabilă, mai ales într-un domeniu competitiv.
Dacă bugetul tău este de 10.000 de euro atunci nu va fi prea dificil să găsești o idee de afacere profitabilă. Trebuie doar să pregătești foarte bine strategia prin care vei folosi bugetul pentru a face business-ul să înflorească. Odată ce ai stabilit acest aspecte, poți începe procesul de infiintare SRL.
O afacere de 10.000 euro de tip SRL îți oferă mai multe avantaje profitabile. În primul rând, capitalul minim social este mai mic, structura decizională poate fi flexibilă, procedura de înființare a unei afaceri de la zero este mai simplă și se potrivește afacerilor mai mici sau nou apărute pe piață.
Dacă ești antreprenor și ești pregătit să investești o sumă considerabilă într-un business, dar nu ești sigur ce opțiuni ai putea avea, atunci urmărește acest articol, unde îți vom prezenta 4 idei de afaceri cu 10000 euro.
Idei de afaceri cu 10000 euro – magazin online cu produse diversificate
În cazul în care vrei să bifezi mai multe idei deodată, poți încerca să deschizi un magazin cu produse online prin care să vinzi produse diversificate. Este una din cele mai bune idei de afaceri pentru un buget de 10000 euro pentru că domeniul de eCommerce este unul cu cel mai mare potențial la ora actuală.
Oamenii au început să aibă mai multă încredere în shopping-ul online și sunt anumite afaceri care nici nu au nevoie de magazin fizic pentru a putea gestiona o astfel de afacere. Poți alege vinzi produse utile pentru oameni la un pret relativ mic sau să vinzi solutii care nu se găsesc pe piață la momentul actual.
Poți să alegi o nișă pe care să o targetezi și să vii cu un catalog extins de produse specializate într-un anumit domeniu cum ar fi produsele sanitare, produse handmade sau produsele electrice de mare performanță. Antreprenorii sunt încurajați să își deschidă un business comercial online.
Contează foarte mult cum investești în serviciile de Marketing și promovare. Pentru a te asigura că această idee de afacere va funcționa, investește o sumă importantă în inventar, optimizează-ți site-ul unde se vor desfășura majoritatea tranzacțiilor și asigură-te că ai destul personal pentru a menține site-ul în stare ideală.
Idei de afaceri cu 10.000 euro în domeniul de înfrumusețare
Te-ai gândit vreodată să conduci propriul salon de înfrumusețare? Cu 10.000 de euro și puțină ambiție este posibil. Foarte multe persoane dezvoltă o astfel de afacere cu sume mult mai mici, cum ar fi 5.000 sau chiar 1.000 euro. Pentru a avea propria afacere în domeniul cosmeticii este important să îți construiești o clientelă de bază.
Multe persoane aleg să se coafeze la persoane cu experiență și la saloane cu un mediu plăcut. Nu uita că serviciile de înfrumusețare sunt adesea asociate cu momentele de relaxare și răsfăț. Trebuie să investești pentru a te asigura ca ai un spatiu de lucru plăcut. Poate fi un salon sau poate fi, pentru început, o garsonieră închiriată.
Pe lângă serviciile de coafură, mani-pedi și masaj, poți vinde alternativ produse cosmetice profesionale pentru a câștiga și mai mulți clienti și pentru a te asigura că afacerea respectivă poate avea un profit mai mare.
Cu 10.000 euro îți poți deschide o agenție de marketing sau design
Oferirea de servicii de Marketing eficiente este la mare căutare. Cu 10.000 îți poți deschide o agenție sau un butic de Marketing care să ofere diverse servicii antreprenorilor care doresc să își promoveze business-urile. La fel ca în situația unui eCommerce, trebuie să te ocupi de prezența ta în mediul online pentru a reuși cu o agenție de Marketing.
Printre costuri și investiții, pe lângă salariile angajaților, se numără și cursurile și trainingurile periodice, pentru că Marketingul, în special cel digital, vine cu schimbări periodice. De asemenea, trebuie să investești în instrumente online care să optimizeze strategiile și să ușureze munca angajaților tăi.
La fel se întâmplă și cu agențiile de web design. Trebuie să îți expui portofoliul și să câștigi încrederea clienților tăi. Pentru a avea succes în Marketing și design trebuie să ai un plan de afaceri foarte bine structurat, în care stabilești cu exactitate ce fel de servicii oferi, să te promovezi constant și să instalezi cât mai multe instrumente digitale.
Afaceri de succes – Organizare de evenimente
Anual, calendarul este plin de evenimente diverse: nunți, botezuri, petreceri de zile de naștere, evenimente oficiale, sărbători și altele. Sunt, de asemenea, și foarte multe persoane care nu ar dori să se ocupe de planificare acestor evenimente din cauza lipsei de timp.
Poți să înființezi o firmă de organizare de evenimente și te poți ocupa atât de decorațiuni, cât și de menținerea legăturii cu diferite firme care furnizează serviciile necesare organizării unui eveniment de orice fel. Această idee inovatoare combină pasiunea pentru design interior cu aptitudinile de organizare, negociere și socializare.
Pentru a avea succes cu o astfel de afacere trebuie să știi de la bun început ce evenimente poți organiza, să investești în decorațiuni ieșite din comun și investești în website-ul tău.
Care este procesul prin care înființezi un SRL?
Ai putea începe prin a alege denumirea firmei tale. Aceasta trebuie să fie unică și să nu fie deja înregistrată de altă entitate.
Apoi, trebuie să întocmești actul constitutiv al societății. Acesta este un document oficial care conține informații despre structura firmei, obiectul de activitate, capitalul social, numele asociaților sau acționarilor și modul în care se administrează societatea. Actul constitutiv poate fi realizat fie sub formă de contract, fie sub formă de statut, în funcție de numărul de asociați.
Un alt pas important este stabilirea capitalului social al SRL-ului. Acesta reprezintă suma de bani pe care asociații sau acționarii sunt dispuși să o investească în afacere. În funcție de valoarea capitalului social, se stabilește și rata de participare a fiecărui asociat sau acționar la beneficiile și pierderile societății. În cazul de față vorbim de un capital de 10.000 de euro.
După aceea, trebuie să semnezi actul constitutiv în fața unui notar public. Acest pas este esențial pentru ca societatea să devină oficial înființată. Notarul va autentifica semnăturile asociaților și va depune documentele la ONRC pentru înregistrare.
Odată ce documentele sunt înregistrate la ONRC, vei primi un Certificat de Înregistrare care atestă înființarea SRL-ului. Acest document este esențial pentru deschiderea unui cont bancar pe numele societății și pentru încheierea de contracte cu terțe părți.
Ulterior, este important să obții codurile necesare pentru activitatea firmei tale, cum ar fi codul CAEN (Clasificarea Activităților din Economia Națională) și codul de TVA, dacă este cazul.
De asemenea, ar trebui să te gândești la aspectele legate de impozite și taxe pe care trebuie să le plătești ca SRL, precum impozitul pe profit, impozitul pe venitul asociaților sau acționarilor, contribuțiile sociale etc.
În final, pentru a opera legal și a începe activitatea, ar trebui să obții toate autorizațiile necesare pentru domeniul în care îți desfășori activitatea. Acestea pot varia în funcție de industrie și de specificul afacerii tale.
Fabrica de Firme te ajută să pui bazele oricărei idei de afaceri!
Dacă ți-ai ales deja domeniul în care vrei să îți înființezi firma, atunci noi te ajutăm să îi pui bazele. Pentru a demara procesul de infiintare SRL poți apela cu încredere la serviciile de asistență oferite de Fabrica de Firme.