fbpx
Program: Luni - Vineri / 08:00 - 18:00
Str. Agricultori nr. 87, Sector 2
[email protected] Afișează număr

Infiintare ONG - Asociatie / Fundatie

Procesul de Infiintare ONG dureaza mai mult decat in cazul unei firme, anume 45 de zile. Pentru infiintarea unei asociatii non-guvernamentale, procesul de inregistrare nu se face la Registrul Comertului, ci se face inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de pe langa Judecatorie, unde va primi statut de personalitate juridica.

Spre deosebire de infiintare ONG (Asociatie Non-Guvernamentala), procesul de infiintare a unei Fundatii este putin diferit, deoarece fundatia reprezinta o organizatie cu un scop mai bine conturat, punctual. La infiintarea unei Fundatii patrimoniul existent la data constituirii trebuie sa fie similar cu valoarea a cel putin 100 de ori a salariului minim brut pe economie.

Asociatia este constituita la initiativa a minim trei sau mai multi membrii care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, comunitar sau, dupa caz, in interesul lor, personal nepatrimonial.

Daca exista persoane juridice doresc sa infiinteze asociatii sau fundatii, acestea ar trebui sa indeplineasca anumite cerinte legale pentru obtinerea statutului de fondator.

Acte necesare infiintare ONG, asociatii si fundatii:

  • Carte de identitate membri fondatori (minim 3 persoane)
  • Rezervarea denumirii (minim 3 denumiri, in ordinea preferintelor)
  • Dovada de proprietate pentru adresa la care se va stabili sediul profesional (contract de vanzare-cumparare, donatie, certificat de mostenitor, contract de inchiriere vizat de Administratia Financiara etc., acordul vecinilor cu pereti comuni daca sediul social al asociatiei va fi la bloc)
  • Cazier fiscal pentru fiecare membru fondator
  • Pentru infiintarea unei asociatii/ONG este nevoie de un patrimoniu initial, in cazul ONG-ului acesta este in cuantum de 200 lei, putand fi alcatuit din numerar sau din aport in natura.

Costuri infiintare ONG:

Cost infiintare asociatie sau fundatie

Bucuresti – de la 2000 lei
Ilfov – 2500 LEI

Procedura de lucru – Pasi infiintare ONG:

Stabilim o intalnire la sediul din Bucuresti  (Str. Agricultori nr. 87, Sector 2) la care asociatul va furniza consultantului documentele enumerate mai sus. Pentru cei care nu pot ajunge la sediul Fabrica de Firme, in urma discutiei telefonice sau de pe email ne trimiteti scanat documentele necesare pentru infiintarea unui ONG.

In urma discutiilor avute se va incheia un contract de prestari servicii intre Fabrica de Firme si dumneavoastra. In cazul in care discutia are loc telefonic sau pe email, noi vom intocmi contractul  si il vom atasa pe email impreuna cu factura de avans. Dupa dovada achitarii pretului contractului noi vom furniza documentele necesare pentru inscrierea in Registrul Comertului.

Vom tehnoredacta actul constitutiv si un contract de comodat daca este cazul, hotarare asociati, decizie, statutul ONG-ului (care defineste scopul si obiectivele asociatiei, patrimoniul, sediul, drepturile membrilor etc.) vom completa toate cererile si formularele necesare infiintarii/ mentiunii, declaratii pe propria raspundere de Lipsa Asociatie de Proprietari sau Locatari.

Mai apoi urmeaza pregatirea, depunerea, ridicarea si inmanarea actelor finale de la Registrul Asociatilor si Fundatiilor de aflate la grefa instantei precum si a incheierii legalizate.

    Contactează-ne


    Call Now ButtonSuna