fbpx
Program: Luni - Vineri / 08:00 - 18:00
Str. Agricultori nr. 87, Sector 2
[email protected] Afișează număr

Comercializarea brevetelor și mărcilor

Drepturile de proprietate intelectuală asupra brevetului de invenție și mărcii reprezintă active ce pot fi folosite și valorificate pentru dezvoltarea companiei fie prin cesionare (vânzare), fie prin acordare de licență (drept de folosire pe termen limitat contra unei sume de bani) sau prin exploatarea propriu-zisă de către companie.

 

Cesiune

Drepturile de proprietate intelectuală, o dată înregistrate, pot, ca orice alt activ deținut de o societate, să fie cesionate (vândute) către o altă persoană juridică sau fizică. Titularul-cedentul dreptului de proprietate intelectuală transferă definitiv, total sau parțial, drepturile sale asupra mărcii/brevetului de invenție unei alte persoane fizice/juridice (cesionar), în schimbul unui preț, cu condiția ca obiectul contractului (drepturile asupra mărcii/brevetului) să fie în vigoare și valabile.

 

Licență

Ca și în cazul cesiunii, contractul de licență presupune darea dreptului de folosință a brevetului sau mărcii contra unui preț. Diferența constă în faptul că în cazul licenței este transferat către una sau mai multe persoane (fizice sau juridice) doar dreptul de utilizare pe o perioadă limitată. Dreptul de proprietate asupra brevetului sau mărcii rămâne, în continuare, al titularului. Drepturile de proprietate intelectuală ce fac obiectul contractului de licență trebuie să fie legal acordate și în vigoare.

Vă consiliem și asistăm în negocierea și elaborarea contractelor de cesiune a unei licențe către o altă persoană fizică sau juridică. Pentru a stabili valoarea mărcilor și brevetelor ce urmează să facă obiectul contractelor de cesiune sau licență, vă oferim și servicii de audit.

Pentru mai multe informații despre contractele de cesiune sau acordare de licență vă invităm să ne contactați pentru a stabili o întâlnire.

Call Now ButtonSuna