fbpx
Program: Luni - Vineri / 08:00 - 18:00
Str. Agricultori nr. 87, Sector 2
[email protected] Afișează număr

Prelungire durata functionare societate

Unele societati infiintate cu mult timp in urma au avut stabilita de la inceput o durata mai scurta de functionare. In momentul in care se doreste ca acea societate sa isi continue activitatea, este necesara hotararea de prelungire a duratei de functionare, printr-o modificare a actului constitutiv.

Procesul poate dura intre 10 si 45 de zile de la data depunerii dosarului (documentelor) la Oficiul Registrului Comertului.

Durata de functionare a firmei si prelungirea acesteia - ce trebuie sa stii

Durata de functionare a unei firme este mentionata in actul constitutiv al societatii, care este si cunoscut sub denumirea de statut. Acest document stabileste perioada pentru care societatea a fost infiintata initial. In general, societatile pot avea o durata nedeterminata sau determinata, iar in cazul celei determinate, este necesara o procedura de prelungire pentru a continua activitatea dupa expirarea duratei initiale de la infiintare.
Actul constitutiv al societatii va specifica durata initiala pentru care a fost infiintata firma. Aceasta poate fi o durata nedeterminata sau determinata, de exemplu, 10 ani. Inainte ca termenul sa expire, este necesara decizia asociatului unic pentru un act modificator al actului constitutiv.
Adunarea Generala a Asociatilor sau Adunarea Generala a Actionarilor trebuie sa ia hotararea de prelungire a duratei de functionare. In cadrul Adunarii Generale, se aduce in discutie propunerea de prelungire a duratei si se realizeaza o votare. Este important sa se atinga majoritatea prevazuta in statut sau legislatie pentru a aproba prelungirea.
Dupa ce a fost publicata hotararea de prelungire, actul constitutiv trebuie modificat in consecinta si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei pentru a reflecta noile prevederi referitoare la durata de functionare. In aceasta etapa se depune dosarul cu documentele actualizate, inclusiv hotararea Adunarii Generale si actul constitutiv modificat, la ONRC. Aici se vor plati taxele si tarifele corespunzatoare.
Alte autoritati sau institutii, cum ar fi ANAF sau autoritatile locale, trebuie informate si actualizate cu privire la schimbarile survenite in cadrul firmei. Dupa parcurgerea tuturor acestor etape, firma va primi un nou certificat de inregistrare de la Oficiul National al Registrului Comertului, care reflecta modificarile aduse si confirma prelungirea duratei de functionare.

Acte necesare prelungire durata functionare societate

Procedura pentru inregistrarea prelungirii duratei de functionare a persoanei juridice implica demersurile de publicare a hotararii in Monitorul Oficial Partea a IV-a, potrivit legii. Insa, dincolo de aceste formalitati, este necesar ca pe langa extrasul din Monitorul Oficial sa ai la indemana urmatoarele documente la depunerea dosarului:
  • Carte de identitate persoanele desemnate (asociat, asociati, administrator)
  • Copie Act Constitutiv
  • Copie de pe certificatul de inregistrare al societatii

Costuri pentru prelungirea duratei de functionare a societatii

800 Lei (taxe de Registru si onorariu inclus)

Procedura de lucru prelungire durata functionare firma

Daca ai nevoie de constultanta in procedura de prelungire durata functionare societate, vom stabili o intalnire la sediul Fabrica de Firme din Mun. Bucuresti (Str. Agricultori nr. 87, Sector 2), unde ii vom solicita administratorului documentele enumerate mai sus pentru a efectua formalitatile necesare.

Pentru cei care nu pot ajunge la sediul nostru, in urma discutiei telefonice sau pe email ne pot trimite scanat documentele necesare pentru a fi depuse la Registrul Comertului. In timpul discutiilor noastre, vom incheia un contract de prestari servicii intre Fabrica de Firme si beneficiarul de drept.

Daca discutia se va desfasura telefonic sau pe email, vom pregati contractul si il vom atasa in email, insotit de factura de avans. Odata ce primim dovada achitarii avansului, vom furniza toate documentele necesare la Registrul Comertului. Ne vom ocupa de redactarea documentelor, vom completa toate cererile si formularele necesare prelungirii duratei de functionare a societatii.

Echipa noastra se va asigura ca toti pasii sunt intocmiti corespunzator, inclusiv pregatirea documentelor, depunerea lor la Registrul Comertului, ridicarea actelor aprobate si predarea acestora in mainile beneficiarului. Ne vom asigura ca totul decurge cat mai eficient si profesionist posibil, pentru a facilita procesul de prelungire durata functionare societate.

Call Now ButtonSuna