fbpx
Program: Luni - Vineri / 08:00 - 18:00
Str. Agricultori nr. 87, Sector 2
[email protected] Afișează număr

Majorare capital social

In Romania, capitalul social minim obligatoriu la infiintarea unei societati este de 200 de lei. Uneori, insa, pe parcursul activitatii, intervine nevoia de majorare a capitalului social, cum ar fi modificarea valorii minime impuse de lege. Alteori, este o procedura voluntara pentru situatia in care activitatea societatii capata amploare si din motive de bonitate se recurge la aceasta emisiune. Durata acestui demers este de la 5 pana la 7 zile lucratoare de la data depunerii.

Cum se majoreaza capitalul social? Tot ce trebuie sa stii

Procedura de majorare a capitalului social intr-o societate comerciala, cum ar fi cazul unui SRL, este un proces prin care se aduc fonduri suplimentare in societate. Acest proces implica majorarea valorii nominale si a statutului societatii si trebuie sa respecte prevederile legale specifice.

Prima etapa este ca asociatii sa ia o decizie privind majorarea capitalului social. Decizia majorarii poate fi luata in cadrul unei adunari generale a asociatilor (AGA), unde se stabileste suma majorarii capitalului social si se aproba procedura.

Inainte de majorarea capitalului social, este necesara evaluarea patrimoniului de firma. Acest pas este important pentru a determina valoarea reala a societatii si natura actiunilor disponibile pentru majorare. Dupa ce s-a decis suma si s-au evaluat activele, se organizeaza o Adunare Generala Extraordinara a asociatilor pentru a adopta hotararea privind majorarea capitalului social. La aceasta sedinta, se aproba modificarile aduse actului constitutiv al societatii.

Asociatii existenti au, in general, dreptul de preferinta in a subscrie actiunile noi emise in cadrul majorarii de capital. Acest lucru inseamna ca au prioritate in achizitionarea acestor actiuni proportional cu cota lor detinuta din capitalul social existent. Dupa aprobarea majorarii capitalului, urmeaza depunerea actelor necesare la Registrul Comertului cu privire la inregistrarea acestor modificari.

Acte necesare majorare capital social ONRC

  • Carte de identitate asociat/asociati/administrator
  • Copie de pe Certificatul de Inregistrare al Societatii
  • Copie de pe actul constitutiv

Costuri majorare capital social SRL

780 lei

Procedura de lucru privind majorarea capitalului social

Pentru majorare capital social vom stabili o intalnire la sediul Fabrica de Firme din Mun. Bucuresti (Str. Agricultori nr. 87, Sector 2), unde ii vom solicita administratorului documentele enumerate mai sus in vederea efectuarii procedurilor necesare.

Pentru cei care nu pot ajunge la sediul nostru, in urma discutiei telefonice sau pe email ne pot trimite scanat documentele necesare pentru a fi depuse la Registrul Comertului.

In timpul discutiilor noastre, vom incheia un contract de prestari servicii intre Fabrica de Firme si beneficiar. Daca discutia se va desfasura telefonic sau pe email, vom pregati contractul si il vom atasa in email, insotit de factura de avans. Odata ce primim dovada achitarii avansului, vom furniza toate documentele necesare pentru a inregistra modificarile la Registrul Comertului.

Ne vom ocupa de tehnoredactarea actului constitutiv, hotararea asociatilor si a tuturor celorlalte decizii si acte necesare. Vom completa cu atentie toate cererile si formularele necesare, precum si orice alte mentiuni sau declaratii solicitate, inclusiv declaratii pe propria raspundere de lipsa asociatiei de proprietari sau locatari.

Echipa noastra se va asigura ca toti pasii sunt intocmiti corespunzator, inclusiv pregatirea documentelor, depunerea lor la Registrul Comertului, ridicarea actelor aprobate si predarea acestora in mainile beneficiarului. Ne vom asigura ca totul decurge cat mai eficient si profesionist posibil, pentru a facilita procesul de majorare capital social.

Suna