fbpx
Program: Luni - Vineri / 08:00 - 18:00
Str. Agricultori nr. 87, Sector 2
[email protected] Afișează număr

Deschidere punct de lucru

Pentru antreprenorii cu viziune si ambitie, procesul de deschidere punct de lucru reprezinta o miscare strategica pe harta evolutiei afacerii lor. Odata cu cresterea semnificativa a activitatii, devine evident ca sediul social actual nu mai poate face fata exigentelor si oportunitatilor care se deschid in calea lor.

Astfel, procesul de infiintare punct de lucru sau a unui sediu secundar la Oficiul Registrului Comertului nu mai este doar o optiune, ci devine o necesitate imperativa pentru a asigura continuitatea si expansiunea intr-un mod sustenabil.

Venim in intampinarea antreprenorilor pentru care ideea deschiderii unui punct de lucru reprezinta nu doar o expansiune a spatiului fizic, ci si o oportunitate de a-si extinde prezenta, dar si influenta in piata. Alaturi de consultantii Fabrica de Firme, demersul de inregistrare a spatiului cu destinatie de punct de lucru la Registrul Comertului si gestionarea tuturor aspectelor legate de contractele care atesta dovada proprietatii (contractul de vanzare cumparare, contractul de inchiriere sau contractul de comodat) devin mai eficiente.

Deschidere punct de lucru SRL – tot ce trebuie sa stii despre procedura de infiintare

Deschiderea unui punct de lucru pentru o Societate cu Raspundere Limitata (SRL) reprezinta o etapa esentiala in evolutia afacerii, mai ales atunci cand activitatea societatii se dezvolta si spatiul actual devine neincapator. Pentru a deschide un punct de lucru sau sediul secundar, societatea trebuie sa detina respectivul spatiu in proprietate sau in folosinta, printr-un titlu de proprietate. Mai mult,  trebuie sa se asigure ca indeplineste conditiile necesare depunerii dosarului complet la Oficiul Registrului Comertului.

Primul pas in acest demers este inregistrarea punctului de lucru la Registrul Comertului. Acest proces, de la depunerea calupului de documente necesare pana la obtinerea autorizatiei, poate dura intre 3 si 5 zile lucratoare, in functie de complexitatea procedurii si de rapiditatea raspunsului autoritatilor.

Pasul imediat urmator presupune continuarea procedurii de deschidere punct de lucru ANAF. Potrivit Codului de Procedura fiscala, societatea are obligatia de a declara spatiul folosit drept punct de lucru catre ANAF in termen de 30 de zile de la data infiintarii, respectiv de la primirea certificatului de inregistrare.

Atunci cand se incheie un contract de comodat sau de inchiriere pentru punctul de lucru intre o persoana fizica si o persoana juridica, acesta trebuie obligatoriu inregistrat la Directia de Taxe si Impozite Locale. In cazul in care contractul este incheiat intre doua persoane juridice, este obligatoriu sa se ataseze la acesta o dovada de proprietate.

De asemenea, este esential ca in momentul declararii sediului secundar sa existe un contract valabil, in vigoare. Altfel, procedura de declarare a punctului de lucru poate avea loc doar in momentul in care contractul intra in vigoare.

Deschidere punct de lucru in alt judet

Pentru situatiile in care activitatea societatii se desfasoara la o alta locatie fata de cea in care se gaseste sediul social al companiei, procedurile legale se intreprind la Registrul Comertului al sediului social. Similar deschiderii punctelor de lucru in acelasi judet cu sediul social si in cazul sediilor secundare in alt judet, procedura de inregistrare fiscala trebuie efectuata in termen de 30 de zile de la infiintare.

Inregistrarea fiscala este obligatorie numai daca punctul de lucru are cel putin 5 salariati. Pentru societatile cu mai putin de 5 salariati, trebuie depusa doar declaratia privind sediile secundare la Administratia Financiara in raza teritoriala in care se afla domiciliul fiscal.

Acte necesare deschidere punct de lucru

Infrastructura solida a oricarei afaceri incepe cu documentatia corecta si completa pentru infiintarea de sedii secundare sau puncte de lucru. Aceste documente constituie temelia legala si administrativa a extinderii afacerii tale si asigura o integrare fara probleme in mediul de afaceri. Asadar, daca vrei sa deschizi un punct de lucru, vom avea nevoie sa pregatesti urmatoarele:

  • Carte de identitate asociat/asociati
  • Copie pentru Certificatul de Inregistrare a Societatii
  • Copie de pe dovada de proprietate a punctului de lucru (contract de vanzare-cumparare, donatie, certificat de mostenitor, contract de inchiriere vizat de Administratia Financiara etc., acordul vecinilor cu pereti comuni daca punctul de lucru va fi la bloc)

Costuri de infiintare a unui punct de lucru

390 lei

Procedura de deschidere punct de lucru ONRC

Pentru demararea procedurii de deschidere punct de lucru vom stabili o intalnire la sediul Fabrica de Firme din Mun. Bucuresti (Str. Agricultori nr. 87, Sector 2), unde ii vom solicita asociatului documentele enumerate mai sus. Pentru cei care nu pot ajunge la sediul nostru, in urma discutiei telefonice sau pe email ne pot trimite scanat documentele necesare pentru a fi depuse la Registrul Comertului.

In timpul discutiilor noastre, vom incheia un contract de prestari servicii intre Fabrica de Firme si beneficiar. Daca discutia se va desfasura telefonic sau pe email, vom pregati contractul si il vom atasa in email, insotit de factura de avans. Odata ce primim dovada achitarii avansului, vom furniza toate documentele necesare pentru inregistrarea la Registrul Comertului.

De la actul constitutiv, decizia asociatului unic sau hotararea adunarii generale a asociatilor, ne vom ocupa de tehnoredactarea tuturor documentelor necesare. Vom completa cu atentie toate cererile si formularele necesare deschiderii punctului de lucru.

Echipa noastra se va asigura ca toti pasii sunt intocmiti corespunzator, inclusiv pregatirea documentelor, depunerea lor la Registrul Comertului, ridicarea actelor aprobate si predarea acestora in mainile beneficiarului. Ne vom asigura ca totul decurge cat mai eficient si profesionist posibil.

Suna