fbpx
Program: Luni - Vineri / 08:00 - 18:00
Str. Agricultori nr. 87, Sector 2
[email protected] Afișează număr

Diminuare capital social

Reducerea capitalului social este o decizie foarte importanta pe care o firma o poate lua, cu scopul de a ajusta structura sa financiara, fara sa fie necesara o justificare bazata pe pierderi financiare.

Capitalul poate fi redus atunci cand diminuarea nu este motivata de pierderi prin:

  • Scutirea totala sau partiala a asociatilor de la varsamintele datorate;
  • Restituirea catre actionari a unei cote-parti din aporturi (proportionala cu diminuarea capitalului social si calculata egal pentru fiecare actiune sau parte sociala).

Durata intregului demers poate fi de 90 de zile de la data la care a fost depusa cererea pentru diminuarea capitalului social, impreuna cu documentele aferente.

Documentele de care vom avea nevoie pentru a te ajuta cu diminuarea capitalului social sunt:

  • Cartea de identitate a asociatului/asociatilor/administratorului/administratorilor;
  • Certificatul de Inregistrare al Societatii – copie;
  • Actul constitutiv – copie.

Taxa aferenta pentru colaborarea cu noi, in scopul serviciului de diminuare a capitalului social este 980 de lei.

Informatii despre modalitatile pentru reducerea capitalului social pe care trebuie sa le ai in vedere:

  • Prima modalitate presupune scutirea totala sau partiala a asociatilor de la varsamintele datoare (sunt eliberati de obligatiile financiare asociate capitalului social, fiindu-le permis sa beneficieze de o flexibilitate crescuta in utilizarea propriilor resurse financiare);
  • A doua modalitate prevede faptul ca societatea poate alege sa restituie creditorilor o parte din aporturile lor (restituirea este proportionala cu reducerea capitalului social, fiind calculata in mod egal pentru fiecare actiune sau parte detinuta de acestia, ei primind inapoi parte din investitiile initiale, contribuind la ajustarea echilibrului financiar al companiei).

Alege sa lucrezi cu specialistii din domeniu pentru serviciul de diminuare a capitalului social! Contacteaza-ne pentru a fixa impreuna o sedinta fizica, la sediul nostru, sau putem sa mentinem legatura online, cu scopul de a-ti raspunde la toate intrebarile si a stabili toate detaliile!

Suna