fbpx
Program: Luni - Vineri / 08:00 - 18:00
Str. Agricultori nr. 87, Sector 2
[email protected] Afișează număr

Infiintare SRL Student

Daca esti un student ambitios si vrei sa iti deschizi o afacere proprie, ai oportunitatea de a profita de facilitatile fiscale speciale oferite de stat. Cei sub 30 de ani, studenti in anul al II-lea, care indeplinesc obligatiile impuse de catre universitatea lor isi pot urma pasiunile si isi pot dezvolta abilitatile chiar in timpul anilor de formare.

Infiintarea unui SRL Student iti ofera posibilitatea de a-ti dezvolta propria afacere, de a-ti pune in aplicare ideile inovatoare si de a experimenta lumea antreprenoriatului intr-un mediu protejat, beneficiind de suportul si resursele pe care universitatea ti le poate oferi.

Tot ce trebuie sa stii despre infiintarea unei firme SRL Student

Infiintarea unei firme de tip SRL Student nu se deosebeste de un SRL ca mod si conditii de organizare. Un SRL Student este tot o forma juridica a societatii cu raspundere limitata care implica stabilirea unei denumiri in prealabil si pregatirea actelor necesare pentru a fi depuse la ONRC pentru obtinerea autorizatiei de desfasurare a unor activitati economice in mod independent.

Diferenta consta in acordarea unor scutiri de la plata taxelor de infiintare la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Pentru a beneficia de facilitatile fiscale acordate prin Hotararea de Guvern (HG nr. 166/2003), studentii trebuie sa nu fi depasit varsta de 30 de ani, sa fie cel putin in anul II de studiu si sa fi promovat toate obligatiile prevazute de senatul universitatii la care sunt inscrisi. 

Obligatii financiare de la care sunt scutiti studentii

In vederea sustinerii studentilor care isi doresc sa isi inceapa propria afacere, prevederile legale atesta urmatoarele scutiri financiare:

 • taxa de autorizare a activitatii comerciale solicitate la infiintare
 • taxele pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a a inmatricularii pronuntate de judecatorul delegat de la Registrul Comertului de pe langa tribunal
 • taxele pentru serviciile de asistenta oferite de angajatii ONRC
 • tarifele pentru publicarea hotararii de inregistrare in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a IV-a
 • tarifele pentru inregistrarea firmei la oficiile Registrului Comertului
 • taxele pentru obtinerea autorizatiei de desfasurare a activitatii economice eliberate de administratia publica locala

Atentie! In cazul in care in termen de 3 ani de la inregistrarea societatii intervine cesionarea partiala sau totala a partilor sociale sau actiunilor, societatea este obligata sa restituie integral sumele pentru care a fost acordata scutirea de plata.

Acte necesare infiintare SRL Student:

Echipa noastra este alaturi de tine si te ajuta cu servicii complete de redactare a actelor si depunerea dosarului la Oficiul National al Registrului Comertului, daca pregatesti urmatoarele:

 • 3 variante de denumire pentru viitoarea societate
 • Carte de identitate asociat/asociati/administrator
 • Copie de pe dovada de proprietate a sediului social (contract de vanzare cumparare, donatie, certificat de mostenitor, contract de inchiriere vizat de Administratia Financiara etc, acordul vecinilor cu pereti comuni daca sediul va fi la bloc)
 • Carte de identitate proprietar/proprietari sediu social
 • Adeverinta eliberata de secretariatul institutiei de invatamant superior acreditate care atesta ca studentul este integralist si indeplineste toate conditiile legale pentru a beneficia de reducerea taxelor si tarifelor de infiintare firma

Costuri infiintare SRL Student:

 • Pentru SRL Student cu un asociat: 390 lei
 • Pentru SRL Student cu doi asociati: 440 lei
 • Pentru SRL Student cu trei asociati: 490 lei

Costuri aditionale

In lista de tarife de mai sus nu sunt incluse:

– Capitalul social: 1 leu (minimul stabilit prin lege in Romania)

– Tarifele notariale pentru declaratiile de asociat/administrator/specimen de semnatura/procura  (estimativ 250 lei)

Procedura de lucru – Pasi infiintare SRL Student:

Vom stabili o intalnire la sediul Fabrica de Firme din Mun. Bucuresti  (Str. Agricultori nr. 87, Sector 2), unde ii vom solicita administratorului documentele enumerate mai sus in vederea efectuarii procedurilor necesare. Pentru cei care nu pot ajunge la sediul nostru, in urma discutiei telefonice sau pe email ne pot trimite scanat documentele necesare pentru a fi depuse la Registrul Comertului.

In timpul discutiilor noastre, vom incheia un contract de prestari servicii intre Fabrica de Firme si beneficiar. Daca discutia se va desfasura telefonic sau pe email, vom pregati contractul si il vom atasa in email, insotit de factura de avans. Odata ce primim dovada achitarii avansului, vom furniza toate documentele necesare pentru a inregistra firma la Registrul Comertului.

Echipa noastra se va asigura ca toti pasii sunt realizati corespunzator, inclusiv pregatirea documentelor, depunerea lor la Registrul Comertului, ridicarea actelor aprobate si predarea acestora in mainile beneficiarului. Ne vom asigura ca totul decurge cat mai eficient si profesionist posibil, pentru a facilita procesul de infiintare a firmei.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Suna