Divizare societate
Reorganizarea interna, diversificarea, specializarea activitatilor, separarea activitatilor non-strategice, respectarea cerintelor legale si atragerea de investitii din cadrul unei firme pot fi realizate prin divizarea societatii. Aceasta procedura poate fi partiala sau totala.
Procedura de divizare a societatii se realizeaza prin depunerea la Oficiul Registrului Comertului a tuturor actelor necesare, urmand sa se faca modificarea aferenta in actul constitutiv si este publicata in Monitorul Oficial al Romaniei. Procesul de divizare se solutioneaza in termen de 3 luni.
Colaboreaza cu noi si te vom ajuta cu sfaturi, informatii, redactarea documentelor si depunerea lor! Pentru a intocmi dosarul pentru serviciul de divizare societate, vom avea nevoie de urmatoarele documente din partea ta:
- Cererea de inregistrare;
- Proiectul de divizare semnat de reprezentantii societatii existente sau care iau parte la divizare – original;
- Declaratia privind modalitatea de publicare a proiectului de divizare al societatii, respectiv prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei;
- Dovada privind imputernicirea persoanei desemnate sa indeplineasca formalitatile legale – original (daca este cazul);
- Dovada autorizatiilor/avizelor eliberate de autoritatile competente ca o conditie prealabila a divizarii societatii – original sau copie certificata (daca este cazul);
- Dovezile privind plata tarifului legal (daca este cazul).
Este important sa stii faptul ca, in conformitate cu prevederile din Legea nr. 31/1990 art. 238, divizarea este operatiunea prin care o societate:
- Dupa ce este dizolvata fara a intra in lichidare, transfera mai multor societati totalitatea patrimoniului sau, prin criteriul de repartizare catre actionarii societatii divizate de cota din activul net alocat actiunilor sau unor parti din patrimoniul unei societati la societatile beneficiare si, eventual, al unei plati in numerar de maximum 10% din valoarea nominala a actiunilor pentru care se face repartizarea;
- Dupa ce este dizolvata fara a intra in lichidare, transfera totalitatea capitalului social al societatii sau mai multor societati nou-constituite, in schimbul repartizarii catre actionarii societatii participante de actiuni la societatile nou-constituite si, eventual, al unei plati in numerar de maximum 10% din valoarea nominala a actiunilor astfel repartizate.
Contacteaza-ne pentru a te ajuta inca de la inceput cu serviciul de divizare societate! Putem pastra legatura online, daca este mai convenabil pentru tine, fie putem stabili o intalnire fizica la sediul nostru!