Deschidere punct de lucru
Ai o firma, ai stabilit sediul social, dar nu si punctul de lucru? Acest spatiu poate reprezenta o miscare strategica pe harta evolutiei afacerii tale! Odata cu cresterea activitatii, sediul social nu mai poate face fata exigentelor si oportunitatilor ce se deschid in calea firmei!
Astfel, deschiderea punctului de lucru devine o necesitate imperativa pentru a-ti asigura continuitatea si expansiunea intr-un mod cat mai sustenabil! Noi te vom ajuta cu deschiderea unui punct de lucru, fiind un proces ce reprezinta o oportunitate de a-ti extinde spatiul fizic, dar si influenta pe piata!
Documentele de care vom avea nevoie pentru a te ajuta cu serviciul de deschidere punct de lucru sunt:
- Cartea de identitate a asociatului/asociatilor;
- Certificatul de Inregistrare a Societatii – copie;
- Dovada de proprietate a punctului de lucru – copie (poate fi contract de vanzare-cumparare, donatie, etc.);
- Acordul vecinilor cu pereti comuni ai punctului de lucru (daca va fi stabilit intr-un bloc cu apartamente).
Costul aferent pentru deschiderea unui punct de lucru este de 390 de lei.
Vrei sa iti deschizi un punct de lucru in alt judet?
- Procedura legala pentru deschiderea unui punct de lucru se va desfasura la Registrul Comertului al sediului social, iar procedura trebuie realizata in termen de 30 de zile de la stabilirea punctului de lucru;
- Inregistrarea fiscala este obligatorie doar daca punctul de lucru are cel putin 5 angajati (in caz contrar, trebuie depusa doar declaratia privind punctul de lucru (sediul secundar) la Administratia Financiara in raza teritoriala in care se afla domiciliul fiscal).
Informatiile utile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand doresti sa iti deschizi un punct de lucru:
- Trebuie sa detii respectivul spatiu unde vei stabili punctul de lucru (fie ca este vorba de proprietate, fie ca il ai in folosinta, printr-un titlu de proprietate);
- Trebuie sa te asiguri ca spatiul indeplineste conditiile necesare depunerii dosarului complet la Oficiului Registrului Comertului);
- Pasii pentru deschiderea unui punct de lucru sunt:
- inregistrarea punctului de lucru la Registrul Comertului (timpul de la depunerea documentelor necesare si pana la obtinerea autorizatiei poate fi de 3-5 zile lucratoare, in functie de complexitatea procedurii);
- esti obligat sa declari punctul de lucru in termen de 30 de zile de la primirea certificatului de inregistrare, pentru spatiul folosit (potrivit Codului de Procedura Fiscala).
- Esti nevoit sa ai un contract valabil, in vigoare, in momentul declararii punctului de lucru, altfel, procedura va avea loc doar in momentul in care contractul intra in vigoare.
Suna-ne, iar specialistii nostri te vor ajuta cu mare drag pentru a deschide un punct de lucru! Vom stabili o intalnire fizica, la sediul nostru, fie una online. Nu ezita sa ne intrebi orice nelamurire ai avea!!