fbpx
Program: Luni - Vineri / 08:00 - 18:00
Str. Agricultori nr. 87, Sector 2
[email protected] Afișează număr

Comercializarea brevetelor și mărcilor

Brevetul de inventie este un contract realizat intre inventator si societate. Acesta protejeaza inventiile tehnice care rezolva problemele tehnice.

Drepturile aduce de inregistrarea unui brevet nu se refera la posibilitatea detinatorului de a exploata o inventie, ci dreptul de a-i exclude pe altii din a dezvolta, utiliza, vinde sau importa inventia sa.

Brevetul de inventie devine o valoare pentru o companie si pentru inventator, pentru ca ofera exclusivitate pentru un produs si/sau procedeu ce permite sa il exploatezi prin cesiune sau darea de licente.

Contacteaza-ne pentru a te ajuta cu cat mai multe informatii pentru serviciul de inregistrare brevete! Vom fixa o zi pentru a ne intalni fizic la sediul nostru sau putem mentine legatura online, pentru a stabili pretul aferent acestui serviciu, dar si documentele de care vom avea nevoie!

Comercializarea brevetelor și mărcilor

Drepturile de proprietate intelectuala asupra brevetului de inventie si a marcii reprezinta active ce pot fi utilizate si valorificate pentru dezvoltarea companiei, fie prin cesionare (vanzare), fie prin acordare de licenta (drept de folosire pe termen limitat contra unei sume de bani) sau prin exploatarea propriu-zisa de catre companie.

Odata inregistrare, drepturile de proprietate intelectuale pot fi vandute (cesionate) catre o alta persoana fizica sau juridica. Titularul dreptului de proprietate va transfera definitiv drepturile sale asupra marcii sau brevetului de inventie, fie in totalitate, fie partial, in schimbul unui pret. Singura conditie este ca obiectul contractului (drepturile asupra marcii/brevetului) sa se afle in vigoare si sa fie valabile.

Ca si in cazul cesiunii, contractul de licenta presupune darea dreptului de folosinta a brevetului sau marcii contra unui pret. Diferenta dintre licenta si cesiune este subliniata de faptul ca, in cazul licentei este transferat doar dreptul de utilizare pentru o anumita perioada (limitata) catre una sau mai multe persoane fizice sau juridice. Dreptul de proprietate asupra brevetului sau marcii ramane al titularului, in continuare, ce fac obiectul contractului de licenta sa fie legal si in vigoare.

Alege sa colaborezi cu expertii nostri! Ai intrebari legate de serviciul de comercializare a brevetelor si marcilor? Contacteaza-ne pentru a stabili impreuna o intalnire fizica, la sediul nostru, fie putem sa pastram legatura online, daca este convenabil pentru tine, apoi vom discuta despre toate nelamuririle pe care le ai.

Suna